tiistai 24. huhtikuuta 2012

JYP voitti jääkiekon Suomen mestaruuden - Ketä kiinnostaa?

Pian on alkamassa jääkiekon jokavuotiset MM-kilpailut, KHL:ssä vedellään juuri viimeisiä, NHL:ssä ratkaisupelit ovat vasta alkaneet ja niin edelleen. Euroopan niin sanotuista "pikkusarjoista" tunnettuja ovat etenkin Sveitsin, Tsekin ja Ruotsin liigat... Niin ja onhan Suomessakin oma kotoinen liigansa, SM-liiga.

Tuo kyseinen SM-liiga oli vielä 1990-luvulla varsin tasokas, Euroopan ykköstasoa itse asiassa ja jääkiekkoa oli koko kansan hyvä myös seurata ILMAISEKSI. Nykyään on tilanne täysin toinen. SM-liigan taso on sysipaska ja sysipaskaa SM-liigaa kunnolla seuratakseksi tarvitset liioiteltuna kymmenen eri maksukanavapakettia. Että siinäpä sitä onkin sitten hauska seurailla paskaa, kun niiltä maksullisilta urheilukanavilta ei SM-liigan paskatarjonnan lisäksi juuri muuta tulekaan kuin toisenlaista paskaa!

Ainoa järjellinen vaihtoehto olisi tunkea SM-liiga Eurosportille, ainoalle kunnolliselle urheilukanavalle, jos SM-liiga ja Suomen jääkiekkoväki haluaisi vielä kyseiselle tuotteelleen katsojakuntaa oikeasta penkkiurheilija-aineksesta. Tosin Eurosport ei luultavammin edes halua kyseistä paskaformaattia ellei sitten ilmaiseksi?

Totuus on siis toisin sanoen se, että jääkiekon SM-liiga on puuhastelijoiden touhua ja itse asiassa kyseisen puulaakisarjan ja muiden vielä surkeampien suomalaisten jääkiekkosarjojen eli ala-sarjatasojen televisionäkyvyyden alasajo voi olla ihan hyväkin asia. Alasajo mahdollistaa nimittäin toisten kärkiurheilulajien eli maailmalla huomattavasti suositumpien urheilulajien nousun Suomen harrastetuimman kansallislajin kintereille. Esimerkiksi suomalainen jalkapallomenestys on riippuvainen nimenomaan jalkapalloharrastajien määrän kasvusta ja jääkiekkoharrastajien määrän laskusta.

Mutta niin se SM-liigan mestari tänä vuonna. JYP Jyväskylästä, niinkö? Aivan sama, KETÄ KIINNOSTAA?

1 kommentti: