torstai 26. huhtikuuta 2012

Lionel "Leo" Messi maailman paras jalkapalloilija, mutta ei sentään Diego Armando Maradona!

FC Barcelonassa kaiken voittanut maalitykki Lionel Messi osoittautui tavalliseksi kuolevaiseksi tämän vuoden 2012 Mestarien liigassa (UCL) ja liigan välierissä, kun maaleja ei tullut, vaikka tuomari tarjoilikin muun muassa vähintään kyseenalaista rangaistuspotkua. Lionel Messillä ei tosin ole edes mitään todisteltavaa Barcelonan väreissä, hän on jo kisällintyönsä tehnyt.

Lionel Messi onkin, de facto ylivoimaisesti, maailman paras seurajoukkuejalkapalloilija. Lisäksi Lionel Messi on myös samalla perusteella ylivoimaisesti maailman paras jalkapalloilija, vaikka hän ei olekaan juuri onnistunut maajoukkueessa Beijingin olympiakultaa lukuun ottamatta. Mutta Messin epäonnistumiset maajoukkueessa johtuvat muustakin kuin henkilökohtaisesta paineesta ja niiden ehkäpä hieman heikosta sietokyvystä.

Paineet ovat nimittäin täysin ymmärrettävä syy, sillä omaa maataan maailman suurimmassa ja kauneimmassa joukkueurheilulajissa edustava supertähti kokee enemmän paineita maajoukkueessa kuin jossain "turhassa" ulkomaisessa urheilusarjassa tai edes Mestarien liigassa. Messiltähän odotetaan maajoukkueessa ihmetekoja ilman apua, Barcelonassa niitä apuja on hankittu isolla rahalla. Toinen ja suurin ongelma Messin huonohkoon menestykseen maajoukkueessa on yksinkertaisesti se, että häntä peluutetaan väärässä roolissa verrattuna mikä rooli Messillä on seurajoukkueessa.

Messi on siis lievistä maajoukkueongelmistaan ja tämän vuotisesta UCL-kyykähdyksestä huolimatta omassa luokassaan tänäkin vuonna. Lähimmäksi pääsee todennäköisesti Portugalin Christiano Ronaldo, joka hänkin jäätyi Messin lailla UCL:n välierien rangaistuspotkussa ja vieläpä konkreettisemmin ja pahemmin kuin Messi vastaavassa tilanteessa. Itse asiassa kyseinen C. Ronaldon rangaistuspotku vai sanoisinko säälittävä tussaus, oli kuin malliesimerkki C. Ronaldon ja kuningas Messin erosta. Messi nimittäin häikäisee epäonnistuessaankin, mutta C. Ronaldo mokaa kuin ämmä epäonnistuessaan.


Messille ei siis löydy nykypäivän jalkapalloilijoista minkäänlaista vastusta ja ylipäätään viimeisimmät todelliset vastaavat tähdet ovatkin jo lopettaneet Brasilian "oikean" Ronaldon ja Ranskan Zinedine Zidanen johdolla. Mutta onko Messi ihan oikeasti MAAILMAN PARAS? Onko Messi siis parempi kuin Diego Armando Maradona? No kliinisen faktisesti ei todellakaan, ei juniorista vielä ole edes haavailemaan Diego Maradona SUUREN "päänahasta"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti